Matematik

Meget nemt.

04. januar 2013 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen. Jeg har en aflevering som jeg dog skal aflevere. Det giver sig selv.

Kunne i ikke tjekke om det her er rigtigt lavet?

 

 Julie har fået 1000 kr. i gave. Hun sætter pengene i banken og får en rente på 2% p.a

    a) Hvor mange penge har hun fået i rente efter et år? 

      Mellemregning: 1000/100*2= 20.  Udregning: 1020 kr.
                                  1000+20= 1020
   
   b) Hvor mange penge har hun i alt på sin konto efter et år?

       Mellemregning:  1020/100*2=204. Udregning: 1224 kr.
                                      1020+204= 1224
  
   c) Hvor mange penge hæver hun?

    Mellemregning: 1224/40= 306.  Udregning: 306 kr.
   
    På udsalg ser hun en bluse, der normalt koster 600 kr. Blusen er på udsalg, så hun kan få 60% i  
    rabat.

   d) Hvor mange penge er blusen sat ned?   Mellemregning: 600*60/100= 360 kr.
    Udregning: 360 kr.

  e) Hvad koster blusen på udsalg?

 

 

   p.s I opgave c hæver hun 40%


   

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af SuneChr

a)   20 kr i rente

b)  1020 kr i alt efter et år

c)  Julie hæver 40% af 1020 kr

d)  Rabat = 60% af 600 kr

e)  Blusen koster   600 - 60% af 600 kr 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Du skal være meget mere omhyggelig med at læse opgaveteksten ordentligt, så du svarer på spørgsmålet og ikke på noget du tror er spørgsmålet.

a) Hvor mange penge har hun fået i rente efter et år?

Svaret er forkert. Du svarer på et andet spørgsmål.

b) Hvor mange penge har hun i alt på sin konto efter et år?

Svaret er forkert. Det svar du skrev til a er svaret på dette spørgsmål

c) Hvor mange penge hæver hun?

Der står intet i opgaveteksten om at hun hæver penge, så det ved jeg ikke om du har svaret rigtigt på

d) Hvor mange penge er blusen sat ned?   Mellemregning: 600*60/100= 360 kr.
    Udregning: 360 kr.

rigtigt!

e) Hvad koster blusen på udsalg?

ikke besvaret

Du bør ikke bruge begreberne mellemregning og udregning, men en tekst der fortæller hvad det er du er ved at regne ud.

eks:

d) blusen er sat ned med 600*60/100 kr = 360 kr

e)blusen koster 600kr-360 kr = 240 kr


Svar #3
04. januar 2013 af Sarah45 (Slettet)

Dog har vi ikke lært om begreberne, og mín lærer fortalte os dog at hun ville have der skulle være koloner, og vi skulle sætte den ind på den her måde, men tak for hjælpen ;)


Svar #4
04. januar 2013 af Sarah45 (Slettet)

Hun har også formuleret det lidt........


Skriv et svar til: Meget nemt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.