Matematik

8 klasses matematik.

04. januar 2013 af di99 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen. Jeg har brug for lidt hjælp , men den er lidt svært at finde.

 

Julie har fået 1000 kr. i gave. Hun sætter pengene i banken og får en rente på 2% p.a

    a) Hvor mange penge har hun fået i rente efter et år? 

      Mellemregning: 1000/100*2= 20.  Hun får 20 kr. I rente efter et år.
                                 
   
   b) Hvor mange penge har hun i alt på sin konto efter et år?

       Mellemregning:  1000+20= 1020. Hun har i alt 1020 kr. På sin konto efter et år.
  
     Hun hæver nu 40% af beløbet.
   c) Hvor mange penge hæver hun?

    Mellemregning: 1020*0,4= 408  Da hun hævede 40% af sit beløb hævede hun 408 kr.
   
    På udsalg ser hun en bluse, der normalt koster 600 kr. Blusen er på udsalg, så hun kan få 60% i  
    rabat.

   d) Hvor mange penge er blusen sat ned?   Mellemregning: 600*60/100= 360 kr.
    Blusen er sat ned til 360 kr. 

  e) Hvad koster blusen på udsalg? Mellemregning: 600-360= 240kr.  Blusen på udsalg koster 240 kr.

  f) Hvor mange penge har hun tilbage efter hun har købt blusen?                                       ?
  

   Opgave 2

 

Familien Hansens terrasse har målene 5m x 7m. Den ene side  på 7m ligger op af huset.

    a) Hvad er omkredsen af terrassens 3 andre sider?
        Mellemregning: 5+7+5= 17m. Man plusser bare de tre sider, som giver 17m.


    Familien beslutter at der skal plantes en hæk rundt om terrassen( de tre sider). Der skal være to
    åbninger på hver 1 m.

    b) Hvor mange meter hæk skal der plantes?

 

   På planteskolen får de besked om , at der skal plantes en busk for hvver halve meter

   c) Hvor mange buske skl familien købe?

    Hver busk koster 150 kr.

   d) Hvor mange penge koster buskene?

   e) Hvor stort er arealet af terrassen?

    De fliser familien ønsker har målene 50 cm x 50 cm

     f) Hvor mange fliser skal de bruge?

    Hver flise koster 75 kr.

    g) Hvor mange penge koster alle fliserne?

 

   Jeg er lidt usikker på om jeg kommer til at svare forkert på de sidste opgaver.

 

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1286795

og https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1286714 eller https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1286724

Der er ingen grund til at starte de samme opgaver i nye tråde under ændrede brugernavne.

Prøv at læse opgavens tekst igennem og lav tegninger til.


Svar #2
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Jeg har egentlig bare brug for hjælp. Jeg kan ikke se problemet i det. Jeg lavede mig da bare en ordentlig bruger. Jeg gider da ikke vildlede folk :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så gå tilbage til de oprindelige tråde og fortsæt diskussionen der.

Opg 2. b) Når der ud af 17 m omkreds skal være to åbninger på hver 1 m , hvor mange meter er der så tilbage til hæk?


Svar #4
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Jeg rettede opgaven til, men jeg er bare usikker på de sidste opgaver. Jeg har også prøvet at tegne en tegning. Jeg tror i hvertfald jeg har fundet omkredsen, men jeg ved ikke helt om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, omkredsen er korrekt.


Svar #6
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Men jeg kan ikke lige sådan præcist forstå de sidste opgaver. Den allersidste der tror jeg bare man skal lægge sammen (g)

 Arealet af terrassen der skal man sikkert bare gange disse sider (e)


Svar #7
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Opg 2.b) Kunne det ikke være 8m. Jeg ved det nu ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

(g) Lægge sammen? Når man har bestemt antallet af fliser, og man ved hvad hver flise koster, hvordan finder man så den samlede pris for fliserne?

(e) Terrassen har form som et rektangel. Du kender formlen for arealet af et rektangel.


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs opgavens tekst og forklaringen i #3. Dit gæt er forkert. I stedet for at gætte skulle du tænke dig om.


Svar #10
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

(E) Ja selvfølgelig. Gange alle siderne

(G) Hver flise koster 75 kr. Hvis du skal finde den samlede pris for fliserne så skal man da lægge sammen. Alstå jeg kan fortælle der er nogle ting jeg har glemt da vi ikke har haft problemregning længe, og har brugt masser af tid på ligninger osv. Men hvis man ikke skal lægge sammen, så hvad. Jeg tror dog ikke helt man skal man gange eller dividere, hvis du skal finde den samlede pris for fliser.


Svar #11
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Opg (2.b) Der skal man måske trække fra.


Svar #12
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Ups. Jeg mente arealet er H*G


Svar #13
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Skal de bruge 85 fliser?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

I stedet for at gætte skulle du forklare, hvordan du kommer frem til dine resultater.


Svar #15
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Jeg tænkte på om mange sagde 50*17/100 fordi at omkredsen er 17m og de ønsker målene for fliserne er 50cm*50 cm, men måske skal man gange det med arealet.


Svar #16
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Dvs. 50*35/100= 17,5


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

 Fliserne skal dække terrassens areal, ikke dens omkreds. Hækken derimod plantes langs terrassens omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvad har det med noget at gøre? Beregn terrassens areal og sammenlign det så med arealet af 1 flise.


Svar #19
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Dvs. At jeg siger  50*35/100=17,5. 35m er arealet. 

Og hvis hækken som derimod skal plantes langs terrassens omkreds skal jeg sige 17-6 fordi vi har 6 åbninger og 6 hække, eller skal jeg dog lægge dem sammen.


Svar #20
04. januar 2013 af di99 (Slettet)

Terrassens areal er 35m da jeg siger: Højde * grundlinje, og arealet af 1 flise, ja det kan da ikke være 2500 fordi hvis jeg skal finde arealet af en flise så er det højde * grundlinje , og det er 50*50


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.