Matematik

Ligninger - hurtigst mulig hjæælp :-)

06. januar 2013 af jegelskerkage33 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej med jer. Jeg håber i kan hjælpe, da jeg er helt på bar bund. 

Her er tre ligninger:

1) 14x - 1 2/5 = 9x + 4 3/5 

2) 14x - 8 = 8x - 1

3) 9x - 11 = 5x - 6 3/7

Hvordan skal de løses?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2013 af mette48 (Slettet)

1)

gang alle led med 5 og forkort i brøkerne (så er der ingen brøker mere)

træk 45x fra på begge sider

læg 7 til på begge sider

del med tallet foran x

2)

træk 8x fra på begge sider

læg 8 til på begge sider

3)

gang alle led med 7 og forkort prøken

træk35x fra på begge sider

læg 77 til på begge sider

del med tallet foran x


Svar #2
06. januar 2013 af jegelskerkage33 (Slettet)

TAK! Du har reddet min dag ! :-)


Skriv et svar til: Ligninger - hurtigst mulig hjæælp :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.