Matematik
se på denne mellomregningen, kan noen forklare?
26. september 2005 af
CidroN (Slettet)
Hei, dette er en del av en mellomregning til en irrasjonal likning. kan noen forklare dypere hva som er blitt gjort her?
√(x+2a^2) + √(5x-a^2) = -5 *√(x+2a^2) + 5 * √(5x-a^2)
=>
6*√(x+2a^2)= 4*√(5x-a^2)
På forhånd, takk
√(x+2a^2) + √(5x-a^2) = -5 *√(x+2a^2) + 5 * √(5x-a^2)
=>
6*√(x+2a^2)= 4*√(5x-a^2)
På forhånd, takk
Svar #1
26. september 2005 af CidroN (Slettet)
beklager, rottegnet falt ut!
slik skal det være:
sqrt(x+2a^2) + sqrt(5x-a^2) = -5 * sqrt(x+2a^2) + 5 * sqrt(5x-a^2)
=>
6*sqrt(x+2a^2)= 4*sqrt(5x-a^2)
sqrt = rottegn, square root
slik skal det være:
sqrt(x+2a^2) + sqrt(5x-a^2) = -5 * sqrt(x+2a^2) + 5 * sqrt(5x-a^2)
=>
6*sqrt(x+2a^2)= 4*sqrt(5x-a^2)
sqrt = rottegn, square root
Svar #2
27. september 2005 af fixer (Slettet)
Man har såmænd bare lagt sqrt(x+2a^2) til på begge sider og trukket sqrt(5x-a^2) fra på begge sider.
Svar #4
27. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Det gælder jo, at
r + s = -5r + 5s => 6r = 4s
og i mellemregningen bruges dette med
r = sqrt(x + 2a^2)
s = sqrt(5x - a^2)
//Epsilon
r + s = -5r + 5s => 6r = 4s
og i mellemregningen bruges dette med
r = sqrt(x + 2a^2)
s = sqrt(5x - a^2)
//Epsilon
Skriv et svar til: se på denne mellomregningen, kan noen forklare?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
