Matematik

Bestem hældning og konstant

06. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg håber virkelig på at der er nogen, der kan hjælpe med denne. Jeg er ikke specielt god til matematik, men jeg kunne derfor godt tænke mig, at I forklarer hvordan man skal gøre. 

 

Den rette linje y = ax + b går igennem punkterne (-2,-5) og (6,7). 

Bestem hældningen a

Dernæst skal du bestemme konstanten b

Opskriv ligning

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. januar 2013 af Gliates (Slettet)

Resultat:  A = 1,5

B = -2

ligning = 1,5*x-2


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. januar 2013 af Gliates (Slettet)

En lineær funktion er en funktion på formen: Y = Ax + b

Hvis man har to punkter (x1, y1) og (x2, y2) kan man finde a med formlen:

y2 - y1 / x2 - x1

 

B kan man findes med y1 - a*x1


Svar #3
13. januar 2013 af hjaelpsoeges (Slettet)

Tak for hjælpen!

Vær sød at slette dette indlæg. 


Skriv et svar til: Bestem hældning og konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.