Matematik

Linjer :S Nogen som kan hjælpe

26. september 2005 af stine86 (Slettet)
Jeg skal lave disse 2 opgaver:
Nogen som kan hjælpe.. Linjer er ik lige min stærke side.

a)
Linjen l går gennem punktet P(5,1) og står vinkelret på linjen m med ligningen
2x+3y-4=0
- Bestem en ligning for linjen l.
- Bestem den spidse vinkel mellem m og x-aksen.
- Bestem ligningen for linjen der går gennem P og er parralel med linjen l.

b)
I et koordinatsystem er givet 2 punkter A (3,4) og B (8,-8)
- Bestem ligningen for linjen k gennem A og B.
To linjer l og m er givet ved ligningerne:
l. y= -(5/8) x-3 () =brøk
m. x-2y+5=0
- Bestem skæringspunktet C mellem l og m.
- Vis at B ligger på l samt A ligger på m.
Siderne i trekant ABC ligger på 3 linjer.
- Beregn ud fra linjernes ligninger vinklerne i trekant ABC

Håber en vil hjælpe..

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Prøv selv først - i etteren skal du egentlig bare bruge

y-y0=a(x-x0)

samt hvad du ved om hældningskoefficienter for paralelle og ortogonale linjer.

Svar #2
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Puha hva ved jeg on hældningskoefficienter og paralelle og ortogonale linjer...
Sorry men er sproglig, og er så dum at ha valgt matematik på højtniveau :)
Men ja jeg er igang med at prøve.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis to linjer er ortogonale, er produktet af deres hældningskoefficienter lig -1.

Hvis de er parallelle, har de samme hældningskoefficient.

Svar #4
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Jeg er fuldstændig lost :S Allerede ved første spørgsmål..

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Først isolerer du y i

2x+3y-4=0

og aflæser linjens hældning. Så kan du bestemme hældningen for linjen, der er ortogonal på den, og da du kender hældning samt et punkt, kan du finde ligningen.

Svar #6
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Jeg er kommet frem til at
y=-0.6666x+1.3333 Kan det passe :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

#6 Jeps... men bare hold det i brøker, da det vil gøre det mere overskueligt, når du skal bestemme hældningstallet for linjen l. :)

Svar #8
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Hehe ved da ik hva det er i brøker.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

Desuden er det også mere præcist at angive det i brøker :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

0,66666... = 2/3

1,33333... = 4/3

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2005 af Micc_86 (Slettet)

#8 Seriøst? :o

y = -(2/3)x +(4/3)

Svar #12
26. september 2005 af stine86 (Slettet)

Tro det eller la vær.. Men har næsten lavet opgave a nu... kan bare ik tegne linjerne ind i koordinatsystem.. men f... det :)

Skriv et svar til: Linjer :S Nogen som kan hjælpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.