Matematik

Definition af område

09. januar 2013 af Figes (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Se skitser i vedhæftede fil

Lad D være området, som i polære koordinater (r, θ) er bestemt ved

0≤  θ ≤ π og      0 ≤ r ≤ √2sinθ.

Jeg tænker, at det er skitse 4, da 0≤  θ ≤ π afgør at det er 180 grader rundt. Eller det kan være skitse 1, hvis man siger at man starter i nul fra modsatte side?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2013 af peter lind

For θ = 0 får du 0 ≤ r ≤ kvrod(2)*sin(θ) = 0


Svar #2
10. januar 2013 af Figes (Slettet)

Jeg er taknemmlig for din hjælp, men videre pædagogisk formidling på høj plan er dit svar på ingen måde. 

Kunne du evt. forklare med ord hvad du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2013 af peter lind

Som du selv er inde på er det kun 1 og 4, der har θ i det rigtige interval. Ud fra #1 kan du se at for θ = 0 må r være 0. Det er der kun en af de 2 figurer, der opfylder.


Svar #4
10. januar 2013 af Figes (Slettet)

men r er jo ikke 0 på nogle af figurene?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2013 af peter lind

Jo det er den Husk på at det er for θ=0


Svar #6
10. januar 2013 af Figes (Slettet)

Radius er vel nul når teta  nul på alle skitserne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er kun tilfældet for figurerne 1 og 2. På fig 3 er θ = 0 slet ikke med, og på fig 4 er r > 0 for θ = 0.


Svar #8
13. januar 2013 af Figes (Slettet)

Jeg forstår det ikke så.  Hvis vinklen er lig nul, så er radius nul på fig. 1 og 2. - jeg kan slet ikke se, hvorfor at r = o når teta er lige nul på fig 1 men ikke fig 4? 


Svar #9
13. januar 2013 af Figes (Slettet)

Måske der kunne gives en forklaring på hvorfor det er nr. 1 og ikke de andre - især at fig har r>0 for teta = 0 virker fanger jeg ikke.


Svar #10
13. januar 2013 af Figes (Slettet)

I fig.4 er det fordi at halvdelen af cirklen er ligger i de to øverste kvadrater, og resten i de to andre ? Og når jeg tænker over det, hvor kan 2. så ikke også være den rigtige. Den har jo også et interval på pi, den starter bare fra et andet sted? Nr. viser en cirkel fordi man har vist at intervallet kan starte fra forskellige sider - er det det som gør den til den rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. januar 2013 af peter lind

I figur 4 ligger mængden i første og anden kvadrant. for θ = 0 svarende til den positive x akse er der punkter ud til radius af halvcirklen altså til x= √2. Dette er i modstrid med at for θ = 0 er r=0

I figur #2 ligger alle punkterne i første kvadrant. Det svarer til 0 ≤ θ ≤ π/2 og er i modstrid med intervalbegrænsningen


Svar #12
13. januar 2013 af Figes (Slettet)

Så figur 2 viser en "kvart cirkel", altså 90 grader? Det kan vel ikke lade sig gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. januar 2013 af peter lind

Det er i modstrid med intervalbegrnsningen og derfor kan det ikke lade sig gøre i det aktuelle tilflde


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Figur 2 indeholder punkter med 0 ≤ θ ≤ π/2 , hvilket ikke stemmer overens med definitionen for D.


Skriv et svar til: Definition af område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.