Matematik

Bestem a således at linjen l indeholder punktet p(1,2)

10. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.
Jeg sidder her med en opgave som lyder sådes:

Linjen l er givet ved ligningen y=ax-3, hvor a er et reelt tal, og linjen m er givet ved ligningen 2y-4x=1

a) bestem a således at linjen l indeholder punktet p(1,2)

b) bestem a såldes at linjerne l og m er ortogonale?

Mht opg a. Hvad skal jeg starte med? altså skal jeg sætte tallet 1 samt 2 ind i ligningen og løse ligningen eller?

mht opg. b, hvordan skal jeg bestemme a så linjerne er ortogonale? jeg ved at det er følgende formel jeg skal bruge:
al*am=-1

 

 

 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2013 af peter lind

Dit forslag til a er helt rigtig

b) brug at 2 linjer er ortogonale, når produktet af deres hældningskoefficient er -1


Svar #2
10. januar 2013 af studiehjælp1992 (Slettet)

Tak for svaret. :)


Skriv et svar til: Bestem a således at linjen l indeholder punktet p(1,2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.