Matematik
Har jeg regnet rigtigt (1.g ligninger)?
05. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hmm, jeg er lidt usikker på, om jeg har løst flg. ligninger rigtigt,
50:
1) 5x+1 = 3x-9 <=> 2x = -10 <=> x = -5
2) -2x+8 = 4(3x+1)-5 <=> -2x+8 = 12x+4-5 <=> 9 = 14x <=> x = 9/14
3) (2x-5)/2 = 1/2-(1-2x) <=> 2x-5 = 1-2+4x <=> 4 = 2x <=> x = 2
4) 2+4(x-1) = (x+3)-1/2(10-6x) <=> 2+4x-4 = x+3-5+3x <=> 0=0 => L = R
5) 3(4-x) = (1+7x)/3 <=> 9(4-x) = 1+7x <=> 36-9x = 1+7x <=> 16x = 35 <=> x = 16/35
På forhånd tak for hjælpen!
50:
1) 5x+1 = 3x-9 <=> 2x = -10 <=> x = -5
2) -2x+8 = 4(3x+1)-5 <=> -2x+8 = 12x+4-5 <=> 9 = 14x <=> x = 9/14
3) (2x-5)/2 = 1/2-(1-2x) <=> 2x-5 = 1-2+4x <=> 4 = 2x <=> x = 2
4) 2+4(x-1) = (x+3)-1/2(10-6x) <=> 2+4x-4 = x+3-5+3x <=> 0=0 => L = R
5) 3(4-x) = (1+7x)/3 <=> 9(4-x) = 1+7x <=> 36-9x = 1+7x <=> 16x = 35 <=> x = 16/35
På forhånd tak for hjælpen!
Svar #1
05. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Hov, jeg glemte lige en,
6) 1/2(8x-1)+5 = 4x+1 <=> 8x-1+10 = 8x+2 <=> 0 = -7 => L = Ø
6) 1/2(8x-1)+5 = 4x+1 <=> 8x-1+10 = 8x+2 <=> 0 = -7 => L = Ø
Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtigt (1.g ligninger)?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
