Matematik

Cylinder eller terning

12. januar 2013 af exatb

Hvordan afgør man hvilken beholdertype man skal vælge i optimeringsopgaver? Der kan vælges mellem cylinder og terning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2013 af SuneChr

Skal optimeringen være "mindst muligt materialeforbrug og størst muligt rumfang?"

Prøv selv, at udregne forholdet på en terning og en cylinder med f.eks. højde = diameter og terningens længde = diameteren.

Hvor meget materiale må der bruges, og hvor stort ønskes rumfanget?


Svar #2
12. januar 2013 af exatb

V = 5m3 . Mindst muligt overflade


Skriv et svar til: Cylinder eller terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.