Matematik

skæringspunkter, korrekt?

13. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet) - Niveau: B-niveau

.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde. Jeg formoder, at du selv har kontrolleret løsningerne til ligningen

x3 -6x -1 = 0 .

Hele opgavens formulering blev slettet inden for de første 10 minutter.


Svar #2
13. januar 2013 af fafdsafasd (Slettet)

#1 hov, jeg ved ikke, hvad der er sket - min besvarelse lyder således..

 

de skæringspunkter der forekommer mellem f1(x) = x3 - 5x og f2(x) = x + 1, er givet ved f1(x) = f2(x), altså y = y, idet, at de beskriver de punkt, hvor de to ligninger udgør samme y-værdi, altså

   x3 - 5x = x + 1


hvorved der fås

   x1 = −2.36147,   x2 = -0.167449,   x3 = 2.52892


hvorfra de tilhørende y-værdier kan beregnes ved

   y1 = f2(−2.36147) = −2.36147 + 1 = −1.36147

   y2 = f2(−0.167449) = −0.167449 + 1 = 0.832551

   y3 = f2(2.52892) = 2.52892 + 1 = 3.52892


de respektive skæringspunkter er da givet ved

   p1 = (−2.36147 ; −1.36147)

   p2 = (−0.167449 ; 0.832551)

   p3 = (2.52892 ; 3.52892)


Skriv et svar til: skæringspunkter, korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.