Fysik

Fysik - Mekanik - Hjælp til en lille opgave

14. januar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle :-)
Jeg er lidt på bar bund og håber, at i kan hjælpe mig med følgende opgave:

Cykelpumpe

En cyklist pumper sit dæk op med en håndcykelpumpe. Cykelpumpens stempel har et tværsnitsareal på 3,20 cm2. Trykket i cykelslangen skal være 520 kPa over lufttrykket i omgivelserne.

a) Med hvor stor en kraft skal cyklisten kunne påvirke stemplet i cykelpumpen?

Forklar, hvorfor håndcykelpumper skal have et forholdsvis lille tværsnitsareal?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (3)

Svar #1
14. januar 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Kraft = tryk * areal.  ( Omregn tryk til Newton pr. m2 ).  Af ligningen ses, at kraften bliver mindre med et mindre areal. Til gengæld får du så ikke så meget luft i cyklen pr. "pump".


Svar #2
14. januar 2013 af snilo (Slettet)

Hvordan omregnes det til Newton pr. m^2?


Svar #3
14. januar 2013 af snilo (Slettet)

Er der nogle,  der kan hjælpe? :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2013 af hesch (Slettet)

#2:  Det viser sig så heldigt, at  1 Pa = 1 N/m2.

Så 520 kPa svarer til 520000 N/m2  (  = 52 N/cm2 ).


Skriv et svar til: Fysik - Mekanik - Hjælp til en lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.