Matematik

Volumen af badering

14. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Volumen af badering

Find rumfanget af en cirkelrund badering med cirkelrundt tværsnit, når baderingens ydre diameter er 1 m og den indre diameter (hullet) er 60 cm (Dvs. ydre radius R = 50cm og indre radius r = 30cm).
Rumfanget skal bestemmes i m3 med 4 decimalers nøjagtighed, og CAS må benyttes.

Overvej evt. hvordan man kunne bestemme en generel formel for en baderings rumfang.

Jeg har fået denne opgave men kan ikke rigtig finde ud af den.. 

er der nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2013 af SuneChr

R - r      er ringens tykkelse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for rumfanget af en torus

V = (πa2)·2πb

hvor a er radius i det cirkulære tværsnit, og b er radius til den centrale cirkel i ringen. Med opgavens betegnelser er

a = (R-r)/2 og b = (R+r)/2

V = (1/4)·π2·(R-r)2·(R+r)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvorfra kommer faktoren (1/3) ?


Svar #4
14. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

Ok tak..


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2013 af SuneChr

Rettelse # 1 :      Faktor  1/3   skal være  1/4        Tak Torben A. # 3 


Svar #6
15. januar 2013 af Yusuf123 (Slettet)

det jeg ikke helt har forstået er, mellemregningerne frem til den sidste afgørende ligning, såsom hvordan vi får 1/4??? og jeg kan ikke finde facit når det er i m3.. 
har brug for hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2013 af SuneChr

 

Vedhæftet fil:1501131502.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Indsæt R = 0,5m og r = 0,3m i udtrykket for rumfanget:

V = (1/4)·π2·(R-r)2·(R+r)

Når R og r indsættes i m, beregnes rumfanget i m3 .


Skriv et svar til: Volumen af badering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.