Matematik

Finde x

15. januar 2013 af unknownn (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er der nogle som kan hjælpe mig med denne ligning??
7+4(2x-1) = 3x-5(x-6)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang parenteserne ud, saml led med x på venstre side og talkonstanter på højre side, reducer, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2013 af pestijona (Slettet)

Haha :D Jeg ville ikke kunne sige det hurtigere


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2013 af 123434 (Slettet)

7+8x-4=3x-5x+30

8x-3=-2x+30

8x-3+3=-2x+30

10x=33

x=3,3

8*3,3-3=23,4

-2*3,3+30=23,4


Svar #4
15. januar 2013 af unknownn (Slettet)

Tak for svarende! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Din løsning er ikke korrekt. Når du gør prøve, skal du gøre prøve i den oprindelige ligning. Du gør prøve i ligningen i din linie 2, og den er ikke korrekt. Du har fundet, at 7-4 = -3, men det er ikke korrekt, da 7-4 = 3. Derfor ender man med

8x + 3 = -2x + 30

10x = 27

x = 27/10 = 2,7


Skriv et svar til: Finde x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.