Matematik

Negative tal. Hvorfor det?

16. januar 2013 af mmmille (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg skal læse denne opgave:

I en model for fiskearten kuller i Nordsøen er længden af en fisk en funktion af fiskens alder, som tilfredsstiller differentialligningen:                   L'(t) = k * (100 - L(t))

hvor k er en konstant, L angiver fiskens længde målt i cm, og t angiver fiskens alder målt
i år. Det oplyses, at til tidspunktet t = 0 er fiskens længde 0,4 cm, og til tidspunktet t =1 er fiskens længde 11 cm.
a) Bestem L som funktion af t.


Længden af kuller fanget i Nordsøen er normalt mellem 40 cm og 60 cm.


b) Bestem aldersintervallet for kuller, der normalt fanges i Nordsøen.

 

Jeg får løsningen til: L(t) = 100 - 99.6*e^1125*t

Men når jeg så regner L(t) = 40 og L(t) = 60 får jeg -4,5 og -8,1

Det skal ikke give negative tal. Nogle der ved hvorfor det bliver det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2013 af peter lind

Du har regnet forkert. eksponenten i eksponentialfunktionen skal være negativ for t>0


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. januar 2013 af SuneChr

Din differentialligning er forkert løst med eksponenten til e .

b)  4,5 < t < 8,1

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2013 af mathon

 

                                            L(t) = 100 - 99,6•e-0,112526•t


Svar #4
16. januar 2013 af mmmille (Slettet)

Aha. Tak :)


Skriv et svar til: Negative tal. Hvorfor det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.