Fysik

Beregning af hastigheder efter stød

17. januar 2013 af velsrellu (Slettet)

Ved ikke om der er nogen der kan hjælpe med dette, men har et problem i min SRP-opgave, som skal afleveres i morgen:

Jeg har et baseball bat med massen: 0,85kg(mA) og en starthastighed 35m/s(uA)
Jeg har en bold med massen: 0.145kg(mB) og en start hastighed på -40m/s(uB)

Jeg vil vi 2 ligninger med 2 ubekendte gerne finde hastigheden på battet og bolden efter kontakten, til det bruger jeg: http://gyazo.com/081f6ddb6b36710b010bb5631bf51b1f

Mine udregninger kan ses i linket under
http://gyazo.com/e5eb2d88fb5a0475c0fb49a8b3c7e0ae

Som det også kan ses i linket får jeg at battets hastighed efter kontakten falder med over 50%, da talene jeg får er i m/s og det kan ses at boldens hastighed stiger voldsomt, hvilket jeg ved ikke er rigtigt idet det er en urealistisk hastighed.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig her, haster lidt , kan nemlig ikke se hvad jeg gør forkert, kan oplyse at hastigheden på en baseball efter stødet med battet burde ligge på omkring en 46m/s

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

   
                 ...du regner vel som centralt elastisk stød?


Svar #2
17. januar 2013 af velsrellu (Slettet)

Hov ja det gør jeg.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2013 af mathon


               

                                 mA - mB               2mB                                              2mA                    mB - mA
                       uA =  ----------- • vA  +   ----------  • vB                      uB =   ---------- •  vA   +   ----------- • vB     
                                 mA + mB            mA + mB                                       mA + mB                mA + mB


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2013 af mathon

 

 

                       uA = 13,14 m/s                                                      uB = 88,14 m/s            
 

begge i battets bevægelsesretning før det centralt elastiske stød           


Svar #5
17. januar 2013 af velsrellu (Slettet)

hmm. Jeg er ikke helt med på hvad du gør, og dine resultater er jeg heller ikke helt med på :), Jeg synes din uB er alt for høj i forhold til virkeligheden :)

Hvad mener du med at begge er i battets bevægelsesretning før stødet, bolden kommer jo med en hastighed mod battet?, derfor tænkte jeg at denne måtte være negativ hvis battets retninger positiv


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. januar 2013 af mathon

men
             virkeligheden er oftest
                                                         et delvis elastisk ikke centralt stød


Svar #7
17. januar 2013 af velsrellu (Slettet)

Ja ok :), synes alligevel bare det er voldsomt at bolden skulle mere end fordoble sin hastighed efter stødet?, men ved ikke

De formler du skrev før, hvad er de udformet fra, for jeg brugte som sagt disse: http://gyazo.com/f27ac53d94b6c543abde4156cc11e346

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2013 af mathon

jeg har anvendt dine formler
løst med hensyn til
                                                  uA  og  uB


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. januar 2013 af mathon

 

   hvis
                uBvirkelig skønnes til ca. 60 m/s  =  216 km/h

   så er der jo en yderst forståelig grund til,
   at baseballgribehandsken er polstret så tykt


Svar #10
17. januar 2013 af velsrellu (Slettet)

60m/s? det var 46m/s :), Dine 2 resultater fra før, uA = 13,14 m/s  og uB = 88,14 m/s, var det hastigheden på battet(uA) og hastigheden på bolden(uB) efter stødet? eller har jeg misforstået noget.

Hvis 88,14 er boldens hastighed efter stødet, synes jeg det er en urealistisk stor hastighed på bolden, og det er lige præcis det jeg ikke kan forstå, at den bliver så stor, har du egentlig brugt en negativ hastighed på bolden for at få disse resultater?

 


Skriv et svar til: Beregning af hastigheder efter stød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.