Fysik

Hjælp til fysik

17. januar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau


En mursten med massen 2 kg falder 15 m ned fra et stillads.
Hvilken hastighed rammer den jorden med?

Jeg har prøvet at bruge formlen Ekin=1/2*m*v, men får bare nogle mærkelige resultater 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2013 af mathon

 

                         Epot → Ekin

                         m • g • h = 0,5 • m • v2

                         g • h = 0,5 • v2

                   v = (2•g•h)1/2

 


Svar #2
17. januar 2013 af willerboy (Slettet)

sådan her

2*9,92*15=294,6 kj

v=kvadratroden af1/2*m*Ekin ? 


Svar #3
17. januar 2013 af willerboy (Slettet)

v=kvadratroden af 1/2*2*294,6=17,16 m/s


Skriv et svar til: Hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.