Kemi

Beregning af opløseligheden af Zn(OH)2 i 2.0 M NaOH

17. januar 2013 af MissClarkson (Slettet)

Hej :) Håber at kunne få lidt hjælp

e) Opløselighedsproduktet for Zn(OH)2 er bestemt til L = 10^–16,5 M^3. Beregn opløseligheden af Zn(OH)2 i rent vand. Vandets ionprodukt Kv = 1,0 · 10^–14 M^2.

Dette blev 2.0 * 10^-6 M

f) Zn2+ danner et kompleks med OH–: Zn2+ + 4 OH– ---- [Zn(OH)4]2– med dannelseskonstanten β4 = 10^15,4 M
–4. Beregn ligevægtskonstanten K for reaktionen
Zn(OH)2(s) + 2 OH–  ---- [Zn(OH)4)]2–

Dette blev 10^-1.1 


g) Beregn opløseligheden af Zn(OH)2 i 2,0 M NaOH.

Hvordan beregner man g?


Skriv et svar til: Beregning af opløseligheden af Zn(OH)2 i 2.0 M NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.