Matematik

rigtig/ forkert? differentialregning

17. januar 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har prøvet at beregne denne opgave, nogen der vil se om den er rigtig lavet??

Beregn differentialkvotienten for følgende funktion f(x)= (x+1)/ (x-1)

 

Formel: f/g = (g(x) * f '(x) - f(x) * g '(x)

 

f(x)= x+1               f '(x)= 1

g(x)= x-1              g '(x) =1

 

((x-1) * 1 - (x+1)  * 1))  / (x-1)2

 

Resultat: x2+1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2013 af peter lind

(x-1) * 1 - (x+1)  * 1)) = x-1 -x-1


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2013 af mathon

formlen er nu

                           
                                                          f '(x)•g(x)  -  f(x)•g '(x)
                                   (f(x) / g(x)) ' =   -------------------------
                                                                      g2(x)


Svar #3
17. januar 2013 af N007 (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg får den stadig til  x^2+ 1 :s 

er g '(x) = -1 eller bare 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2013 af mathon

                                  f(x) = (h(x) / k(x))

                           
                                                                      h '(x)•k(x)  - h(x)•k '(x)
                                   f '(x) = (h(x) / k(x)) ' =   -------------------------
                                                                                   k2(x)

 

                                                      h(x) = x+1              h '(x) = 1

                                                      k(x) = x-1               k '(x) =1


                                                  1•(x-1)  -  (x+1)•1     -2  
                                    f '(x) =     -------------------- = -------
                                                           (x-1)2             (x-1)2

 


Svar #5
17. januar 2013 af N007 (Slettet)

er resultatet så (-2)/ (x-1)^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2013 af mathon

 

                        Ja


Skriv et svar til: rigtig/ forkert? differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.