Matematik

Irrationelle funktioner

20. januar 2013 af hondamarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

De sidste 2 irrationelle funktioner i min afleveringsopgave driller mig meget og jeg kan simpelhen ikke løse dem. Jeg har prøvet at benytte vores bog men der står ingen ting om 2 andengrads irrationelle funktioner. Håber der er en som vil give sig tid til at hjælpe med resultatet og forklaringen.

Det drejer sig om følgende opgaver:

3^(x2 )*3^2x-4=4  
e^3*e^(-3x)=3

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2013 af SuneChr


Svar #2
20. januar 2013 af hondamarc (Slettet)

Mange tak for svaret. Jeg er udmærket med i hvordan du løser den sidste og resultatet stemmer også, men jeg forstår ikke hvordan du udregner den første. Hvorfor kommer log pludselig ind i ligningen og hvordan/til hvad benytter du log til. Kan se du har skrevet den første som 3x2+2x-4 men den hedder rigtigt 3x2+32x-4 = 4 så er det vel et andet resultat og fremgangsmåde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2013 af SuneChr

Må løses med CAS .


Svar #4
20. januar 2013 af hondamarc (Slettet)

Vi skal løse den i hånden


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2013 af SuneChr

x = 0,8109   med 4 dec.

Kan ikke manuelt løses.


Svar #6
22. januar 2013 af hondamarc (Slettet)

Er du sikker på den ikke kan løses i hånden, hvorfor ikke hvis det er tilfældet?


Skriv et svar til: Irrationelle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.