Matematik

Eksponentiel nulpunkt og fortegn

21. januar 2013 af Thaisk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal forklare eksponentielle funktioners eventuelle nulpunkter og fortegn vha. grafer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af hbhans (Slettet)

y = ax = exln(a) er  altid større end nul. Hvis a er negativ og x er heltallig så er det en potensfunktion, og det er en anden sludder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2013 af SuneChr

Grafen for    y = b·ax            skærer y-aksen i punktet (0 ; b) .

a og b skal være > 0 , dog a ≠ 1 .

Grafen har ikke andre 0-punkter.

For alle reelle x gælder, at  y > 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

En potensfunktion har formen y = b·xa . En eksponentialfunktion er ikke en potensfunktion, så der er ikke tale om, at en eksponentialfunktion er en potensfunktion hvis a er negativ og x er heltallig.


Skriv et svar til: Eksponentiel nulpunkt og fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.