Matematik

bestem f'(-2)

22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Er igang med en aflevering og sidder fast.

 har fået givet en graf der ligner et liggende stort s med en lodret tangent op ad den ene side. 

herunder står:

ovenstående graf er differentialefunktionen f samt tangenten til grafen i punktet (-2,3)

bestem f'(-2).
løs f(x)=0.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Der mangler noget


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

vi mangler en funktion at kunne differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Er der givet en graf for funktionen? f '(-2) er hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f(x) i punktet (-2 , 3). Aflæs hældningskoefficienten for tangenten i dette punkt.


Svar #4
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

jeg oploader lige opgaven 

 


Svar #5
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

okay den er (-2,3)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad er (-2,3) ? Det er det punkt, hvor tangentens hældning skal aflæses.


Svar #7
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

i er mit sidste håb


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Benyt fremgangsmåden i #3.


Svar #9
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

nårh, min fejl :) aflæser tangentens hældning til (1,2)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

tangenten kan ikke have et koordinatsæt som hældning! du må mene 1,2 


Svar #11
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

man skal da have 2 punkter for at kunne aflæse en tangenthælding, ikke sandt? hvis ja, hvordan finder jeg mit andet punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

du skal have to punkter hvis du vil bestemme tangentens ligning ud fra den normale metode. 
ellers kan du blot indsætte f '(x) og det ene punkt i tangenten ligning, givet ved:

y= f ' (x0) * (x-x0)+y0


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Aflæs koordinaterne (x1,y1) og (x2,y2) for to punkter på tangenten og beregn så tangentens hældningskoefficient ved

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #14
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

kan vi blive enige om at i formlen: 

y= f ' (x0) * (x-x0)+y0

er mit x0=-2 og y0=3?

 


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er korrekt. Men du skal bestemme f '(-2), dvs hældningskoefficienten for tangenten til grafen i dette punkt. Se #13.


Svar #16
22. januar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

det har jeg aflæst til (-1,-5) og (-2,-3) lyder det helt galt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det har vi da ingen anelse om. Du er den eneste, der har adgang til funktionens graf.


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. januar 2013 af YesMe (Slettet)

Biitchfreak; Nu hvor mere end 30 minutter er gået, har du stadigvæk ikke fået uploadet din opgave herinde. Her stiller du nogle spørgsmål til os hvad du har fundet ud af, som vi ikke engang kan se hvordan du har gjort det. Vi kan derfor ikke hjælpe dig uden vi ved hvordan grafen eller funktionen er. 

Lad nu vær' med at spamme.


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Din opgaveformulering er ikke særlig klar. I #0 skriver du

"ovenstående graf er differentialefunktionen f"

Dette antyder, at du har grafen for den afledede af funktionen f(x), hvorfor du direkte kan aflæse f '(-2) som funktionsværdien for x = -2.

Det ville være en stor fordel, hvis du havde formuleret hele opgaven til at begynde med.


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. januar 2013 af hejhejhejhejhejhejhejehjejlefdjk (Slettet)

i så fald benytter du formlen i #13


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.