Matematik

Bestem koordinatsættet til alfa's røringspunkt med kuglen

22. januar 2013 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med følgende opgave:

Tangentplanens ligning er: x + 2y - 2z + 1 = 0

Kuglens ligning er: x2 + y2 + (z - 5)= 9

Jeg kender ikke helt måden til at løse to ligninger med tre ubekendte, men er så heller ikke sikker på at det skulle være fremgangsmåden!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først koordinatsættet for kuglens centrum C, og bestem kuglens radius r. Aflæs en normalvektor n til planen. Røringspunktet P er da et af de to punkter, hvis stedvektor er

OP = OC ± r·n/|n| .


Svar #2
22. januar 2013 af mathbj (Slettet)

Ok, så princippet er faktisk det samme som i en parameterfremstilling. 


Svar #3
22. januar 2013 af mathbj (Slettet)

Nej, det passer ikke. Jeg kan godt se det nu!!


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til alfa's røringspunkt med kuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.