Matematik

Eksponentielt voksende funktion

23. januar 2013 af geniushhx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle igen.

Jeg har hårdt brug for noget hjælp til denne opgave, tak på forhånd
Om en eksponentielt voksende funktion f oplyses det, at fordoblingskonstanten er 8 og at f(3)=12
Bestem f(11)


Vh. jeppe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Fordoblingskonstanten er givet ved t2 = ln(2)/ln(a)..

siden du ved at t2 = 8, så kan du isolere dig frem til at a. 

t2/ln(2) = ln(a) <=> e^t2/ln(2) = A

Derefter bruger du kendte punkt til at f(3) = 12 til at isolere  dig frem til b. 

f(11) siger sig selv når du har fundet funktionen :)


Svar #2
23. januar 2013 af geniushhx (Slettet)

hvad mener du med at jeg kan isolere mig frem? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Vel.. når du ved at a = e^t2/ln(2)

og  da en  eksponentiel funktion er givet ved

f(x) =b *a^x

så kan du isolere dig frem således 

f(3): 12 =b * a^3 <=> 12/a^3 = b

 

Her kender du a


Svar #4
23. januar 2013 af geniushhx (Slettet)

hvad står e for i din formel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

e er eulers tal..

 

ln kaldes den naturlige logaritme.. og når man tager ln(e^t) = t det samme omvendt e^(ln(t)) = t

i dit tilfælde skal du isolere a, og du

 

t2/ln(2) = ln(a) <=> e^t2/ln(2) = e^(ln(a)) <=> e^t2/ln(2) = a

 

https://www.google.dk/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CHMO_da&ion=1&ie=UTF-8#hl=da&tbo=d&rlz=1C1CHMO_da&output=search&sclient=psy-ab&q=e&oq=&gs_l=&pbx=1&fp=8fe54ddc52293e73&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.&bvm=bv.41248874,d.Yms&biw=1517&bih=725

 

Hvis du bruger en Ti-nspire, skulle det gerne være lige over Ln, eller opløftet ln.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er oplyst, at fordoblingskonstanten for den eksponentielt voksende funktion f(x) er 8. Derved gælder der for ethvert x, at

f(x+8) = 2·f(x) .

Derfor er

f(11) = f(3+8) = 2·f(3) = 2·12 = 24


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.