Matematik

Løse en ligning

28. september 2005 af blakdor (Slettet)
Hej er der nogen der gidder at hjælpe mig med den her ligning:

(x/x+1)^2 + 2 x/x+2 = 8

Det jeg har fundet ud af:

x^2 / x^2+2x+1 + 2x/x+2 = 8

Jeg har kigget på det længe, men jeg kan ikke komme videre.

Vh. blakdor

Svar #1
28. september 2005 af blakdor (Slettet)

ubs!

Ligningen lyder faktisk:

(x/x+1)^2 + 2 x/x+1 = 8

x^2 / x^2+2x+1 + 2x/x+1 = 8





Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Går ud fra du mener

(x/x+1)^2 + 2*(x/x+1) = 8

Vink: skjult andengradsligning i x/(x+1).

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg går ud fra at det er den sidste ligning i #1, for den første er noget volapyk; der står nemlig at 7 = 8. Den anden ligning løses nemt, thi

1 + 2x + 2 + 1 = 8 <=> x = 2

Svar #4
28. september 2005 af blakdor (Slettet)

Nej, jeg har forstået den:

t^2 + 2t = 8

tak waterhouse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Men som #3 påpeger, du mangler paranteser. Korrekt hedder det (x/(x+1))^2 + 2*(x/(x+1)) = 8

Svar #6
28. september 2005 af blakdor (Slettet)

jeg skrev i hast

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2005 af Duffy

Tsk tsk!

(x/(x+1))^2 + 2*(x/(x+1)) = 8


sæt t=x/(x+1)


t^2 + 2*t = 8

t^2 + 2*t -8 = 0


t E {-4 , 2}


dvs

x/(x+1) = -4

&

x/(x+1) = 2

hvilket giver



x E {-2, -4/5}




Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#6: Og det er en MEGET dum idé at gøre, hvis man ikke vil hjælpes i den forkerte retning!

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#7: Vi husker lige, at x != -1.

Svar #10
28. september 2005 af blakdor (Slettet)

Okay, ja

Det fik jeg også, tak.

vh. blakdor

Skriv et svar til: Løse en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.