Matematik

Sidder fast i matematik :(

24. januar 2013 af BleepBloopBleep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg har vildt meget brug for hjælp til en matematik opgave. Det er noget hvor man skal finde afstanden mellem to skibe. Desværre er det ikke noget vi rigtig har lavet så meget om endnu, og så er bare blevet smidt ud i det. Jeg ved ikke rigtig hvor jeg skal starte henne, og hvad jeg skal gøre.

Håber der er nogen som gider at hjælpe. Jeg har uploadet et dokument med opgaven i.

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2013 af nielsenHTX

kun mig der ikke kan se et punkt C???

 men se fil

start med at finde |FG| med pytagoras i trekant BFG

find så |HF| med pytagoras i trekant AEH

|BD|=34-|FG|-|HF|

|AD|=15-|BF|

|AB| kan så findes med pytagoras i trekant ABD som er den ønskede længe.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #2
24. januar 2013 af BleepBloopBleep (Slettet)

Tusind tak :) du har reddet min dag :)

Jeg kan heller ikke se et punkt C :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Se på den retvinklede trekant ABD. Benyt de to andre retvinklede trekanter til at beregne kateterne på kystlinien ved hjælp af Pythagoras. Benyt, at |DB| = |EF|. De to kateter DB og DA kan nu let beregnes, hvorefter afstanden mellem skibene beregnes som hypotenusen AB. Benyt Pythagoras.


Skriv et svar til: Sidder fast i matematik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.