Fysik

FYSIK :/

24. januar 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med følgende opgave, så jeg håber i vil hjælpe mig. 
 

I opgaven har jeg et lod hvor der står 6N når loddet nedsænkes i vand står der 4N, jeg skal herefter beregne loddets densitet. Jeg kender formelen til beregning af densitet, men jeg kan ikke helt se, hvordan den skal hjælpe mig. 
Håber på at der er en der er villig til at hjælpe, da opgaven skal afleveres om få timer. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Af forskellen på de to aflæsninger kan man beregne opdriften på loddet, som er lig med tyngden af den fortrængte mængde vand. Deraf kan man bestemme loddets rumfang, der sammenholdt med loddets masse (fra tyngden på loddet, når det ikke er nedsænket i vand) giver nok til at beregnes loddets densitet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. januar 2013 af mathon

 
                                    ...opdriftberegningen giver dig jo loddets volumen
   og dets masse
   bestemmes af
                                    m • g = F = 6 N


Svar #3
24. januar 2013 af snilo (Slettet)

Så man siger altså:
m=F/g
F=6N/9,82 N/kg=0,61*1000=610,99

Fop=densitetv*Vv*g
Vv=Fop/densitetv*g=2N/1000kg/m^3*9,82N/kg=0,0002 m^3
611g/20cm^3=30,55/g/cm^3
Eller?


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er den korrekte fremgangsmåde; der skal så blot regnes korrekt. Man har

Flod = 6N , Fop = 6N - 4N = 2N

mlod = Flod / g = Vlod · ρlod    , mvand = Fop / g = Vlod · ρvand , hvorfor

ρlod / ρvand = Flod / Fop = 6 / 2 = 3,0  ,

og ρvand kan antages at være kendt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
24. januar 2013 af mathon

eller noteret

                      Fop = V • (1000 kg/m3) • g = 2 N

                               V • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) = 2 N

                               V • (9820 N/m3) = 2 N

                               V = (2 N) / (9820 N/m3) = 2,0367·10-4 m3 = 203,67 cm3

 

                               m • g = F = 6 N

                               m = (6 N) /(9,82 N/kg) = 0,611 kg = 611 g


Svar #6
24. januar 2013 af snilo (Slettet)

Det forstår jeg ikke, der er jo en masse ukendte? Vil du ikke prøve at indsætte tallene, så det er mere klart? :)


Svar #7
24. januar 2013 af snilo (Slettet)


V • (1000 kg/m3) • (9,82 N/kg) = 2 N
Hvordan kan dette være = 2N ???


Brugbart svar (2)

Svar #8
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

(Se #4).

Den eneste ukendte er ρvand = 1,0·103 kg/m3 = 1,0 g/cm3 . Man finder så

ρlod = 3,0·ρvand = 3,0·103 kg/m3 = 3,0 g/cm3 .


Svar #9
24. januar 2013 af snilo (Slettet)

hvor får du 3,0?


Brugbart svar (2)

Svar #10
24. januar 2013 af mathon

 

                             ρ = m/V = (611 g) / (203,67 cm3) = 3 g/cm3


Brugbart svar (2)

Svar #11
24. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Se #4:

ρlod / ρvand = Flod / Fop = 6 / 2 = 3,0


Svar #12
24. januar 2013 af snilo (Slettet)

Jeg tror, at jeg så småt begynder at forstå det. Mange tak for jeres tålmodighed :-) 
 


Skriv et svar til: FYSIK :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.