Matematik

Bliver han rig? problemregning

25. januar 2013 af adin1 (Slettet)

John H. får udbetalt pengene fra sin sponsorkontrakt en gang om året. Hvor stort er sponsorbeløbet efter skat? det er 95520. Dette beløb indsætter han hvert år på en opsparingskonto, der giver 4,5% p.a. (4,5% = 0,045) han spiller fodbold i 10 år. Beregn det beløb Jørn H. har opsparet efter 10.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Et bud:

10 år

4,5%

95520kr

(95520kr)*(0,045)*10

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af mathon

 

                                       (1+r)n - 1
                            An = a• ----------
                                              r

 

                                                   1,04510 - 1
                            A10 = 95520 •  -------------
                                                       0,045


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2013 af SuneChr

 

Efter 10 år, umiddelbart efter sidste indbetaling, står der   

 


Svar #4
25. januar 2013 af adin1 (Slettet)

95520*1,045^10-1/0,045= 148317,4169. Er resultatet så 148317,4169

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af mathon

#2
 

 

                                                   1,04510 - 1
                            A10 = 95520 •  ------------- = 1.173.769,76
                                                       0,045


Svar #6
25. januar 2013 af adin1 (Slettet)

Hvorfor kan jeg ikke få resultatet til 1173768,76 .. 95520+1,045^10-1/0,045 = 148317,4169

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Fordi du beregner

(95520·1,04510) - (1/0.045)

i stedet for det korrekte

95520·(1,04510 - 1)/0,045

som det er givet ovenfor.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2013 af SuneChr

# 4  Prøv at forholde dig kritisk til dit formodede resultat.

Hvis næsten 100 000 kr betales 10 gange, og med renter i betragtning, må beløbsstørrelsen ende et godt stykke over 1 million.

Godt nok rager bankerne dygtigt til sig af "tag selv bordet", men der ér åbenbart grænser for deres frækhed.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Skattevæsenet vil nok også melde sig for deres andel af kagen.


Skriv et svar til: Bliver han rig? problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.