Matematik

areal

26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

Hej Studieportalen.

 

Jeg har problemer med denne opgave: '

Bestem arealet af det skravede område på figur 2 udtrykt ved x
 

Jeg har beregnet arealet . HVordan gør jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af mette48 (Slettet)

find f(x) skæring med 1. aksen   r og s

areal rs∫ f(x)dx - areal af firkant


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2013 af peter lind

Jeg kan ikke se noget skraveret areal på figuren. Hvis man ser godt efter ser det ud til at arealet under kurven, som ikke ligger i firkanten er en anelse mørkere end resten. Hvis det er det areal du skal finde så find arealet under kurven og arealet af firkanten og træk dem fra hinanden


Svar #3
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

får jeg så bare ikke arealet af det hele?


Svar #4
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2013 af peter lind

nej


Svar #6
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

arealet af m er 64/3 , men så ved jeg ikke hvordan arealet af  firkanten bestemmes :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2013 af peter lind

længde*bredde = x*f(x)


Svar #8
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

så får jeg bare 4x-1/4x2


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. januar 2013 af peter lind

Så skal du bare trække det fra arealet af M


Svar #10
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

4x-1/4x2- 64/3.. det giver noget mærkeligt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal jo trække rektanglets areal fra arealet under parabelen, ikke omvendt.

Rektanglets areal er i øvrigt

2·|x|·f(x) ,

ikke x·f(x), som anført i #7.


Svar #12
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

2·|x|·(4-x2/4) - 64 /3??

 

Hvad er |x|


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, genlæs første linie i #11. Du skal trække rektanglets areal fra A(M). Du gør det omvendt igen.

|x| betyder den absolutte værdi af x. Hvis man indskrænker sig til at betragte punkter (x , f(x)) , hvor x ≥ 0, er |x| = x .


Svar #14
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

det giver det samme :(


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Hvad giver det samme?

2|x|·f(x) - A(M) er da ikke det samme som A(M) - 2|x|·f(x) .


Svar #16
26. januar 2013 af namnamG (Slettet)

hvis jeg beregner: 64/3 - 2·|x|·(4-x2/4) 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Hvordan har du fundet M = 64/3 kender du f(x) uden at have oplyst det til os?


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.