Matematik
Grader mellem visere i et ur.
29. september 2005 af
Therackoo (Slettet)
Hey...
Jeg er i gang med en serie opgaver, men pludseligt er jeg kommet til en opgave, (der ligner de andre) hvor jeg ikke kan få mit resultat, til at stemme overens med facitlisten.
Opgaven lyder:
'Givet er et ur med time-, minut- og sekundviser. På klokkeslættet 18.40.55 skal du bestemme:'
a) Vinklen mellem minut- og timeviseren.
b) Vinklen mellem skund- og minutviseren.
c) Vinklen mellem sekund- og timeviseren.
--
A)
Minutviser:
(360/60)*40+(11/12)=240,917
Timeviser:
(360/12)*(6+(240,917/360))=200,076
Derfor må forskellen i grader være:
240,917 - 200,076 = 40,841 (40,8)
...Men facitlisten siger "45,04 grader"
- Hvad har jeg gjort forkert...? :D
:D
Therackoo
Jeg er i gang med en serie opgaver, men pludseligt er jeg kommet til en opgave, (der ligner de andre) hvor jeg ikke kan få mit resultat, til at stemme overens med facitlisten.
Opgaven lyder:
'Givet er et ur med time-, minut- og sekundviser. På klokkeslættet 18.40.55 skal du bestemme:'
a) Vinklen mellem minut- og timeviseren.
b) Vinklen mellem skund- og minutviseren.
c) Vinklen mellem sekund- og timeviseren.
--
A)
Minutviser:
(360/60)*40+(11/12)=240,917
Timeviser:
(360/12)*(6+(240,917/360))=200,076
Derfor må forskellen i grader være:
240,917 - 200,076 = 40,841 (40,8)
...Men facitlisten siger "45,04 grader"
- Hvad har jeg gjort forkert...? :D
:D
Therackoo
Svar #1
29. september 2005 af fixer (Slettet)
Minutviser:
[40+55/60]*(360/60) = 245.50 grader
idet minutviseren bevæger sig 360/60 = 6 grader per minut.
Timeviser:
[6+40/60+55/(60*60)]*(360/12) = 200.46 grader
idet timeviseren bevæger sig 360/12 = 30 grader per time.
[40+55/60]*(360/60) = 245.50 grader
idet minutviseren bevæger sig 360/60 = 6 grader per minut.
Timeviser:
[6+40/60+55/(60*60)]*(360/12) = 200.46 grader
idet timeviseren bevæger sig 360/12 = 30 grader per time.
Svar #2
29. september 2005 af Therackoo (Slettet)
#1 Mange tak.... så passer det med facitlisten... :D
Skriv et svar til: Grader mellem visere i et ur.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
