Matematik

vinkler mellem to planer

27. januar 2013 af thelight

hej jeg er kommet lidt i tvivl om hvordan man beregner vinkler mellem to planer

 

jeg har formlen med n fra det her forum https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1039066 og den ser da også ud til at passe så er mit problem om det er x1*x2 fra n1 og n2 man skal bruge f.eks. eller er det fra vektoreren som man anvender til at finde n'erne med ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen mellem to planer kan bestemmes som vinklen mellem de to planers normalvektorer n1 og n2:

cos(v) = (n1n2) / (|n1||n2|)


Svar #2
27. januar 2013 af thelight

ja det har jeg fundet at der står i flere tidligere tråede, men når du siger n1 er det så ikke godtnok (x1,y1,z1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man udregner skalarproduktet n1n2 og de to vektorers længder |n1| og |n2| ved at benytte vektorernes koordinatsæt,

n1 = [x1 , y1 , z1] og n2 = [x2 , y2 , z2]


Svar #4
27. januar 2013 af thelight

men hvis mine planer er ABCD og CDE

 

hvad er så n1 og n2 for noget ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så skal man først bestemme normalvektorerne til de to planer.


Svar #6
27. januar 2013 af thelight

ok jeg tror jeg er med nu. men lige hurtigt er det gange der står ind imellem n1 og n2 øverst? 

(cos(v) = (n1•n2) / (|n1||n2|))


Skriv et svar til: vinkler mellem to planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.