Matematik

Find f(1)

28. januar 2013 af emmanorinder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en aflevering, hvor jeg har en opgave der lyder:

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved
f (x)=3600⋅0,8544x ,
hvor f (x) er antallet af tigre x år efter 2002.

b) Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien

 

Jeg vil nu mene at jeg skal finde f(1), for at finde antallet af tigre efter 1 år, er det rigtigt?
Hvis ja, hvordan gør jeg? Jeg bruger maple, og der kan jeg ikke finde frem til et ordentligt resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af 1000år (Slettet)

hvis du skal finde f(1) så skal du jo bare lade 1 være x:

 

f(x) = 3600*0,8544*1

men jeg ved ikke om det er sådan du skal finde det :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af Jonasjd (Slettet)

Vækstraten er den procentuelle stigning.

En eksponetiel ligning er på form b*a^x.

For at finde vækstraten r, skal du finde (1+r)=a

 

Håber det hjalp og giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med på tråden. Synes det er vanvittigt svært.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. januar 2013 af mathon

 

                         f(x+1) = y2 =  3600(1+r)x+1
                         f(x) = y1 = 3600(1+r)x                               som ved division giver

                         y2/y1 = (1+r) = 0,8544

                         r = 0,8544 - 1 = -0,1456 = -14,56%

den årlige vækstrate
er således
                                      -14,56%


Svar #5
29. januar 2013 af emmanorinder (Slettet)

Okay tusinde tak, den er jeg helt med på. Men hvordan kan det være at r=0,8544?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2013 af mathon

     fordi
                           f(x) = 3600 0,8544x = 3600(1+r)x

                                                   0,8544x = (1+r)x

                                                   0,8544 = (1+r)

 


Skriv et svar til: Find f(1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.