Matematik
bestem en ligning for tangent
28. januar 2013 af
frederikheegaard (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
bestem ligningen for tangenten i det navngivne p:
f(x) = 2x^2+1 P(1,f(1)) ????
nogen der kan hjælpe?
Svar #2
28. januar 2013 af Rilau (Slettet)
Du skal bruge formlen y=f'(x)(x-x_0)+f(x).
Du får afvide at P(1,f(1)) så derfor er:
X_0=1
F(1)=2x^2+1 indsæt 1 på x'ets plads og regn den ud
F'(1)= 4x indsæt 1 på x'ets plads og regn den ud.
Sæt det ind i formlen som jeg skrev for oven også for du ligningen for tangenten. :-)
Du får afvide at P(1,f(1)) så derfor er:
X_0=1
F(1)=2x^2+1 indsæt 1 på x'ets plads og regn den ud
F'(1)= 4x indsæt 1 på x'ets plads og regn den ud.
Sæt det ind i formlen som jeg skrev for oven også for du ligningen for tangenten. :-)
Skriv et svar til: bestem en ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
