Matematik

isoler n i formlen

29. januar 2013 af alibaba1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den opgave og førtalle mig hvordan man gør

isoler n i formlen s=5(n-4)+r


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2013 af SuneChr

Gang ind i parentesen. Isolér 5n . Dividér med 5 på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man trækker først r fra på hver side, dernæst divideres med 5 på hver side, og til sidst lægges 4 til på hver side.


Svar #3
30. januar 2013 af alibaba1 (Slettet)

 

5n-20+r

s-20=5n-20+20+r

også går jeg i stå her
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Prøv at følge vejledningen i #2.

      s = 5(n-4) + r

Træk r fra på hver side:

      s-r = 5(n-4)

Divider med 5 på hver side:

      (s-r)/5 = n-4

Prøv nu selv at tage det sidste skridt, hvor man lægger 4 til på hver side.


Svar #5
30. januar 2013 af alibaba1 (Slettet)

(s-r)/5-4=n

er de korakt

 


Svar #6
30. januar 2013 af alibaba1 (Slettet)

er de retige


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Læs nu vejledningen igen. Man skal lægge 4 til på hver side til sidst.

n = 4 + (s-r)/5


Skriv et svar til: isoler n i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.