Matematik

Bestem afrealet af N

31. januar 2013 af Huskumsnusk (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=-2x2+20x-32
Grafen for f afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde M, der har et areal (se figur 1).

a) Bestem arealet af M

Man benytter den generelle formel ∫ b•xn dx = b•xn+1/(n+1) + k , n ≠ -1 .

Her får man:
2∫8 f(x) dx = 2∫8 (-2x2 +20x -32) dx = 2∫8 -2•(x2 -10x +16) dx
                 = 2∫8 -2( (x-5)2 -9) dx = 18•[x]82 - 2•-3∫3 x2 dx
                 = 18•(8 - 2) - 2•[x3/3]3-3
                = 18•6 - 4•33/3 = 108 - 36 = 72

En funktion er givet ved g(x)=2x+4
Graferne for f og g afgrænser en punktmængde N, der har et areal (se figur 2)

b) Bestem arealet af N
 

Hvad gør man i opgave b??

- der er en vedhæftet fil. Det er opgave 12 :)

Vedhæftet fil: til studieportalen.pdf

Brugbart svar (3)

Svar #1
31. januar 2013 af SuneChr

b)  Find grænserne a og b ved at sætte f(x) = g(x)

Arealet er da              


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af khadijamalik (Slettet)

bliver arealet så -9 eller 9 ?


Skriv et svar til: Bestem afrealet af N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.