Matematik

cosinusrelationer, matematik på lavt niveau

31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Hejsa jeg sidder med denne sidste opgave i min aflevering, og er lidt lost hvis man kan sige det sådan, så jeg spørger ivrigt om der måske er nogen derude der kan kigge på denne opgave?:

I trekant ABC gælder  lBCl=   2lABl og   lACl=2/5(lABl).

Opgave a lyder sådan: bestem cos(C)

b) bestem arealet af trekant ABC udrykt ved c

Tak på forhånd!! :::--;))!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af mathon

 

                  prøv nu at indsætte i cos-relationen

 

                                              a2 + b2 - c2
                               cos(C) = --------------
                                                2 • a • b

           og indse,
           at c-erne forkortes ud


Svar #2
31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Vi får jo slet ikke afvide hvad a og b og c er??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af mathon

       |BC| = a       |AC| = b        |AB| = c

 

       du har fejl i opgaveteksten,
       da enhver trekantside er større end differensen af de to andre sider,
       så
                                                a - b < c

       som med dine opgivelser
       giver
                                                2c - 0,4c < c

                                                1,6c < c      hvilket er en absurditet
                              


Svar #4
31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

så der kommer til at stå følgende:   2+0.4-1.6/2*2*0.4

Alt er i en brøk, og er det rigtigt nok?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaven bliver tit diskuteret her på SP. Så vidt jeg husker, skal det være

lACl = 2,5·lAB|


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2013 af mathon

prøv med
                      I trekant ABC gælder  a = 2c og   b = 2,5c


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2013 af mathon

 

                                            (2c)2 + (2,5c)2 - c2        925c2
                               cos(C) = ---------------------- =   -------  = 0,925
                                                2 • (2c) • (2,5c)
        10c2


Svar #8
31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Super takker! Hvordan er det så man bestemmer arealet af denne trekant vi har med at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. januar 2013 af mathon

 indsæt i

                               T = (1/2) • a • b • sin(C)                                             (  sin(C) = √(1-cos2(C))  )


Svar #10
31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

så der kommer til at stå 0.5*4*2.5??


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. januar 2013 af mathon

 

så der kommer til at stå

                               T = sin(C) (1/2) • a • b  

                               T = √(1-cos2(C)) (1/2) • (2c) • (2,5c) = √(1-0,9252) • 2,5c2 = 0,95c2

 

                                  trekantarealet ABC udtrykt ved c


Svar #12
31. januar 2013 af simon199999 (Slettet)

Okay, nu bliver jeg virkelig forvirret!?!?


Skriv et svar til: cosinusrelationer, matematik på lavt niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.