Kemi
Hjælp til en lille kemiopgave
29. september 2005 af
Mester101 (Slettet)
En beholder på 472 mL fyldes med 0,0063795 mol Phosgen COCl2. Den opvarmes til 725 grader celcius, og følgende ligevægt indstilles:
COCl2(g) <-> CO(g) + Cl2(g)
Trykket ved ligevægt måles til 2,18 bar, og den samlede stofmængde af gasserne er nu 0,02703 mol
- Hvordan beregner man stofmængden for hver af gasserne ved ligevægt?
håber der er nogen derude der kan hjælpe mig med opgaven..
mvh jesper
COCl2(g) <-> CO(g) + Cl2(g)
Trykket ved ligevægt måles til 2,18 bar, og den samlede stofmængde af gasserne er nu 0,02703 mol
- Hvordan beregner man stofmængden for hver af gasserne ved ligevægt?
håber der er nogen derude der kan hjælpe mig med opgaven..
mvh jesper
Svar #1
29. september 2005 af frodo (Slettet)
du kender n(COCl2) før.
tabet i denne stofmængde går til dannelsen af CO og Cl2. Dvs Den tabte stofmængde COCl2 bliver til dobbelt så stor en stofmængde efter reaktion.
n(COCl2,før)-x+2x=0,02703mol
isoler x, og du har svaret
tabet i denne stofmængde går til dannelsen af CO og Cl2. Dvs Den tabte stofmængde COCl2 bliver til dobbelt så stor en stofmængde efter reaktion.
n(COCl2,før)-x+2x=0,02703mol
isoler x, og du har svaret
Svar #2
29. september 2005 af Mester101 (Slettet)
det kan så skrives som
n(COCl2,før)+x = 0,02703mol
?
n(COCl2,før)+x = 0,02703mol
?
Skriv et svar til: Hjælp til en lille kemiopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
