Matematik

Matematik opsparingsannuitet

02. februar 2013 af Lovel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beviser man opsparingsannuitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2013 af mathon

 

                        ved brug af formlen for en kvotientrække

                    
                                                                                                          qn - 1
                          a + a•q + a•q2+.............+ a•qn-2 + a•qn-1     =    a •  -------
                                                                                                          q - 1

som med a = y(delse)
og
         q = (1+r)

giver
                                       (1+r)n - 1
                           An = y• -----------
                                             r

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2013 af peter lind

den første inbetaling vil efter n terminer være vokset til a(1+r)n

Den anden vil være vokset til                                               a(1+r)n-1

den tredje til                                                                            a(1+r)n-2

o.s.v til

                                                                                                   a(1+r)

Så adderer man disse led under brug af formlen for summen af kbtientrækker


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2013 af theking1 (Slettet)

http://www.matlex.dk/rente.html#annuitetsbevis


Skriv et svar til: Matematik opsparingsannuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.