Matematik

Ligning med to ubekendte

03. februar 2013 af Parq - Niveau: A-niveau

Hej :) jeg har følgende opgave, der driller mig:

 

I et koordinatsystem i planen er givet vektorerne: 

a=(1,3), b=(4,-2) og C=(3,-19)

C) Bestem tallene s og t så sa+tb = c


Jeg er nået frem til følgende:

s+3s+4t-2t = 3-19

4s+2t = -16
        s = (-16-2t)/4
        s = -4-0,5t

Vi indsætter s:

-4-12-0,5t-1,5+4t-2t = 3-19
                -0,5t+4t-2t  = -16+16+1,5
                             1,5t = 1,5
                                   t = 1

Vi indsætter t:

s + 3s + 4 * 1 - 2 * 1 = -16
                               4s = -16 - 4 * 1 - 2 * 1
                              4s = -22
                                 s = -22/4
                                 s = -5,5

-5,5 * 1 - 5,5 * 3 + 1 * 4 - 2 * 1 = -16
                                            18,5 = 16
Hvad er det jeg gør forkert?? :o(


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af LubDub (Slettet)

c.

              a = [1,3], b = [4,-2], c = [3,-19]

             sa + t • b =                             s,t ∈ R

..

             s • 1 + t • 4 = 3          ⇔  s + 4t = 3

             s • 3 + t • (-2) = -19   ⇔  3s -2t = -19

 løs de to ligninger med to ubekendte.


Svar #2
03. februar 2013 af Parq

ahhh selvfølgelig! dumme mig
Jeg prøver igen :))


Skriv et svar til: Ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.