Matematik

Udledning af Pythagoras vha. cosinusrelationerne

03. februar 2013 af Yawnz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder med en matematik opg. som lyder således:

Forestil dig, at du aldrig havde hørt om Pythagoras, men kun havde lært cosinusrelationerne. Kan du vise Pythagoras' sætning vha. cosinusrelationerne?

Og jeg er så i tvivl om hvordan man kan bevise Pythagoras' sætning vha. cosinusrelationerne.

 

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af peter lind

Sæt den vinkel, der indgår i cosinusrelationerne til 90º


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af mathon

som regel er den rette vinkel
i  en retvinklet ΔABC
C = 90º

                                                     c2 = a2 + b2 - 2ab•cos(C)


Svar #3
03. februar 2013 af Yawnz (Slettet)

Undskyld, men jeg er ikke helt med.

kan i prøve at uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2013 af peter lind

Hvis du indsætter C=90º får du c2=a2+b2-2a*b*cos(90º)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2013 af SuneChr

# 3   Du skal her benytte

1)   cos 90º = .........

2)   Nul-reglen.


Skriv et svar til: Udledning af Pythagoras vha. cosinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.