Matematik

Ligning

03. februar 2013 af DaDam (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder her med en opgave, som jeg ikke rigtig kan komme videre med, opgaven lyder således;

Linjen m går gennem punktet (2,-3) og står vinkelret på linjen l, der er givet ved ligningen 2x-5y+6=0. Angiv en ligning for m.

 

nogen som kunne være så søde og hjælpe mig lidt videre i denne opgave?

Mange tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af mathon

en normalvektor til den søgte linje
er
                                n = [5,2]
og et fikspunkt
                                Po = (2,-3)

                                                                    [5,2] • [x-2,y+3] = 0

                                                                    5•(x-2) + 2•(y+3) = 0


Svar #2
03. februar 2013 af DaDam (Slettet)

okay mange tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af PeterValberg

normalvektoren for linjen l: nl = (2,-5)

som normalvektor for linjen m kan du bruge tværvektoren til nl
dermed bliver en normalvektor for m:  nm = (5,2)

indsæt normalvektorens koordinater og det kendte punkts koordinater i:

a(x - x0) + b(y - y0) = 0

hvor a og b er normalvektorens koordinater
x0 og y0 er koordinater for de kendte punkt på m

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
03. februar 2013 af DaDam (Slettet)

Mange, mange tak for hjælpen ! :D


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.