Matematik

bestem koordinatsættene

04. februar 2013 af Parq - Niveau: A-niveau
Hej :) jeg har en opgave der lyder: bestem koordinatsættet til hvert af punkterne B og c. De punkter jeg har fået opgivet er: A(2,3) og vektor v=(4,1). Punkterne b og c er bestemt ved AB=V og BC=(0,2).

Jeg ved, at koordinatsættet for vektor BC=(x2-x1 , y2-y1)

Og nu sidder jeg fast :/ . Nogen der har en anelse om hvad jeg skal?

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2013 af SuneChr

Læg koordinaterne sammen. Hedder vektoren  OA = (2 ; 3) betyder det, at A = (2 ; 3)


Svar #2
04. februar 2013 af Parq

hmm... men jeg har jo punktet A.. det er B og C jeg ikke har


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af SuneChr

Kig nu på, hvad der står i # 1 . Punktet B = OB vektor, som du har formlen på  i første linje.

Læg vektorernes x koordinater sammen  og det samme med y koordinaterne.

Samme fremgangsmåde for at finde vektor OC = C

Det er simpel vektoraddition, hvor man anvender indskudsreglen.


Skriv et svar til: bestem koordinatsættene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.