Matematik

Potensvækst opgave

04. februar 2013 af JustMyName (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Givet y=f(x) = 122* x opløftede 0,4
Hvor mange procent vokser y, når x vokser 20 % -> Den er løst
Hvor mange procent vokser y, når x vokser 40 % -> Den er løst
Hvor mange procent vokser x, når y vokser 15% -> Mangler hjælp her. Facit giver 41,8%
Hvor mange procent vokser y, når x aftager 6 % -> Mangler hjælp. Facit giver 2,4%

Jeg kan ikke nå frem til disse resultater. Nogen, der kan forklare trin for trin?

På forhånd. Det er til i morgen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2013 af peter lind

y vokser med andelen r. Løs ligningen f(x)*(1+r) = f(x(1+rx)) hvor xr er den andel x vokser med


Svar #2
04. februar 2013 af JustMyName (Slettet)

Kan ikke helt løse ligningen. Noget hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Løs ligningen

f(x·(1+r)) = 1,15·f(x)

med f(x) = 122·x0,4 , dvs

122·(x·(1+r))0,4 = 1,15·122·x0,4 .

Isoler r .


Svar #4
05. februar 2013 af JustMyName (Slettet)

Jeg har løst c'eren nu. Men har glemt, hvordan jeg har udregnet det første -.-

ka = √(0,4&1,15) = 1,418 = (1,418 - 1) ·100 % = 41,8 %

Jeg har på en eller anden måde skrevet "&", men kan alligevel ikke forstå, hvad jeg har skrevet. Nogle som kan regne det ud?


Skriv et svar til: Potensvækst opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.