Fysik

Ligning..

05. februar 2013 af MathM (Slettet)

Hej

 

Jeg har en opg, der lyder:

Hvis man rejser rundt om Jorden langs Ækvator er sejsen ca. 40000 km lang. Hvis man følger en anden breddegrad bliver rejsen kortere. Hvis breddegraden er v er omkredsen O givet ved:

O = 2*3,14*R*cos(v)

hvor R = 6400 km er Jordens radius.

 

Gør rede for hvordan man kommer frem til denne ligning..


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

            cirklens omkreds
                                                     Omk = 2 • π • r

    hvor
                radius                 ved ækvator        ved v grader nordlig/sydlig bredde
    er                                            R                                 Rcos(v)


Skriv et svar til: Ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.