Matematik

Potensvækst opgave

05. februar 2013 af JustMyName (Slettet)

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Givet y=f(x) = 122* x opløftede 0,4
Hvor mange procent vokser y, når x vokser 20 % -> Den er løst
Hvor mange procent vokser y, når x vokser 40 % -> Den er løst
Hvor mange procent vokser x, når y vokser 15% -> Mangler hjælp her. Facit giver 41,8%
Hvor mange procent vokser y, når x aftager 6 % -> Mangler hjælp. Facit giver 2,4%

Jeg kan ikke nå frem til disse resultater. Nogen, der kan forklare trin for trin?

På forhånd. Det er til i morgen.

------------------------------------

Jeg har løst c'eren nu. Men har glemt, hvordan jeg har udregnet det første -.-

ka = √(0,4&1,15) = 1,418 = (1,418 - 1) ·100 % = 41,8 %

Jeg har på en eller anden måde skrevet "&", men kan alligevel ikke forstå, hvad jeg har skrevet. Nogle som kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

                                            y = 122•x0,4

                                            y2 = 122•x20,4
                                            y1 = 122•x10,4
hvoraf
                                            y2/y1 = (x2/x1)0,4         som med y2 = (1+ry)•y1   og x2 = (1+rx)•x1
giver
                                            (1+ry) = (1+rx)0,4

                                            (1+ry)1/0,4 = (1+rx)

                                            1+rx = (1+ry)2,5

                                           

                                                      ry                       rx = (1+ry)2,5 - 1

                                                    0,15                    0,418 = 41,8%

 

                                                      rx                       ry = (1+rx)0,4 - 1

                                                    -0,06                   -0,024 = -2,4%

                                                   

 


Skriv et svar til: Potensvækst opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.