Matematik

Reducéring af udtrykket (a+b)^4-(a^4+b^4)

05. februar 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Som overskriften siger: Reducéring af udtrykket (a+b)4-(a4+b4)

Jeg ophævede først -parantesen: (a+b)4-a4-b4

Men tænker om den kan forkortes endnu mere?



På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

      (a + b)4 = a4 + 4a3b + 6a2b2 + 4ab3 + b4


Svar #2
05. februar 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Hvordan regner du det ud? (Har kun arbejdet med kvadratsætninger med a og b i anden= 

Jeg ved at (a+b)4 er (a+b)*(a+b)*(a+b)*(a+b)

a*a = a2
a*b = ab
a*a = a2
a*b = ab
a*a = a2
a*b = ab

= a6+3ab

b*a = ab
b*b = b2
b*a = ab
b*b = b2
b*a = ab
b*b = b

= b6+3ab

= a6+b6+6ab

???? Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af mathon

 

              (a + b)4 = (a + b)2 • (a + b)2  = (a2+2ab + b2) • (a2+2ab + b2)  =

                                             a4 + 2a3b + a2b2 + 2a3b + 4a2b2 + 2ab3 + a2b2 + 2ab3 + b4 =

                                            a4 + 4a3b + 6a2b2 + 4ab3 + b4


Svar #4
05. februar 2013 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Arrrgh tak !!


Skriv et svar til: Reducéring af udtrykket (a+b)^4-(a^4+b^4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.