Matematik

Givet tre punkter i en plan, bestem planens ligning

05. februar 2013 af bokarlsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude! :D Er der nogen som kan forklarer mig hvordan overstående løses? ^

og evt komme med et eksempel? 

 

Tak!

 

(Givet tre punkter i en plan, bestem planens ligning)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2013 af mathon

 

                          i 2D eller 3D ?
                                                                        

      

 


Svar #2
05. februar 2013 af bokarlsen (Slettet)

#1 i 3D mener jeg .. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er formodentlig givet tre punkter i rummet, A, B, og C. Hvis de tre punkter ikke ligger på samme linie, vil vektoren

n = AB × AC

være en normalvektor til planen, og man kan så frit vælge et af de tre punkter A, B eller C som det faste punkt i planen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2013 af mathon

        så hvis A(xo,yo,zo) vælges som fikspunkt, n = [a,b,c]
og
        P(x,y,z) er et vilkårligt punkt i planen
kan
        planen α beskrives
        som
                               α:  {P(x,y,z) | nAP = 0}

                                                     nAP = [a,b,c] • [x-xo,y-yo,z-z]o = 0

                                                     ax + by + cz + d = 0            med    d = -(axo + byo + czo)


Skriv et svar til: Givet tre punkter i en plan, bestem planens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.