Matematik
Udregn vha. CAS V af en keglestub
Vha. af CAS skal jeg udregne volumen af en keglestub. Formlen jeg skal bruge hedder:
V = π • ∫ab f(x)2dx
a = 10 cm
b = 20 cm
højde = 20 cm
Resultatet af ovenstående formel skal sammelignes med nedenstående formel.
V = 1/3 • π • (a2 + ab + b2 )
V = 21991,1
Ved I hvordan indtastningen på CAS skal se ud for at bestemme V?
Svar #1
06. februar 2013 af SuneChr
CAS værktøj kan vel have forskellige måder at foretage input på? Jeg bruger Excel og kan fortælle, hvordan det kan foregår der.
Svar #2
06. februar 2013 af halilkøse (Slettet)
Det skulle meget gerne give denne resultat, det øvrige var en regnefejl.
V = 1/3 • π • (a2 + ab + b2 )
= 1/3 • π • (102 + 10 • 20 + 202)
= 14660,80
Vha. omdrejningsformel, så skulle jeg meget gerne ramme denne resultat.
Hvordan taster man omdrejningsformlen på CAS?
Svar #3
06. februar 2013 af halilkøse (Slettet)
Ja, du må meget gerne vise mig hvordan du anvender det i Excel.
Svar #4
06. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Benyt som funktionen f(x) den rette linie, der går gennem de to punkter (0 , 10) og (20 , 20), dvs,
f(x) = (1/2)x + 10
Rumfanget er så
Vx = π · 0∫20 (f(x))2 dx = π · 0∫20 ((1/2)x + 10)2 dx = π · 0∫20 (x2/4 + 10x + 100) dx
= π · [ x3/12 +5x2 + 100x]200
= π · (203/12 + 5·202 + 100·20)
= π·14000/3 ≈ 14660,77
I dit udtryk for V mangler du at gange med h.
Svar #5
06. februar 2013 af mathon
generelt
f(x) = ((R-r)/h)•x + r
V = π•0∫h(((R-r)/h)•x + r)2dx = (π/3) • h • [R2 + r2 + Rr]
Svar #7
06. februar 2013 af halilkøse (Slettet)
Tak for det mathon
V = (π/3) • 20 • (202 + 102 + 20 • 10)
= 14660,80
Svar #9
06. februar 2013 af halilkøse (Slettet)
Tak for Excel regneark.
Det har givet mig nogle ideer om, at løsninger kan findes andre steder end lommeregneren.
Men har ikke så meget erfaringer med Excel, men vil prøve at arbejde med det.
Skriv et svar til: Udregn vha. CAS V af en keglestub
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

