Matematik

Bestem det mindst mulige areal

06. februar 2013 af Elev3 (Slettet)

Sidder og kæmper med dette spørgsmål, håber virkelig der er nogen der kan hjælpe! :)

 

På figurerne ses ABCD for to forskellige værdier af x, hvor B(0,3), C(4,0), A(0,x) og længden af DC er x. Bestem x, så arealet af ABCD bliver mindst muligt.

Figur er vedhæftet!

 

Spørgsmålet vil i sammenhæng af resten af min aflevering højest sandsynligt have noget med differentiering, monotoniforhold etc. at gøre.

Vedhæftet fil: Mat opgave.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af SuneChr

Det er det samme som arealet af Δ OAD er størst mulig.

Find max af arealet af den hvide retvinklede trekant      1/2·x·(4 - x)


Svar #2
07. februar 2013 af Elev3 (Slettet)

Aha! Er dette så rigtigt:

Først ganger jeg ud og får: -x^2+2x (Er blevet så vant til at bruge lommeregner, at jeg ikke er helt sikker på om det er korrekt? :))

så finder jeg f'(x)

Så finder jeg f'(x)=0

Her får jeg x=1

Og tjekker om det er et maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt ganget ud for f(x) .

f(x) = (1/2)·x·(4 - x)

Hvert led i parentesen skal ganges med faktoren udenfor.

Grafen for f(x) er en parabel, der vender grenene nedad. Den har maksimum i parabelens toppunkt.


Skriv et svar til: Bestem det mindst mulige areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.