Almen studieforberedelse (AT)

AT - Hva' er det?

07. februar 2013 af nejvelda

Hej

Hvad er AT-forløb helt præcist? 

Vi skal snart have AT-forløb, hvor emnet er Klodens fremtid, og nogele uger efter emnet, Krop ogsamfund

Jeg kunne godt tænke mig at høre Hvad AT-forløbet går ud på? Hvad laver man helt præcist? Skal man skrive en opg osv ud fra det eller?

(Jeg er 1.g'ere)

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. februar 2013 af JJ-cool

Almen studieforberedelse:
Du skal lære at lave en problemformulering omkring et emne - en sag, kalder vi det, og så skal du lære at opsatille en problemformulering samt stille en række relevante underspørgsmål (lproblemstillinger) der skal bruges til at besvare din problem formulering.

Dit emne (sag) og din problemformulering skal udarbejdes således, at den kun kan besvares fyldestgørende med inddragelse af to fag samt to forskellige faglige metoder >
 

dette var den korte version - det er altså først og fremmest et fag, hvor du skal lære at anvende forskellige metodeer og fremgangsmåder, skal kunne vurdere fages og metoders forterin og mangler i forhold til et givent emne

- - -

JJcool


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. februar 2013 af kirs5621 (Slettet)

1) Jo mere konkret en sag(emne) du har jo bedre. 2) Den sag du vælger skal inddrage begge fag, ikke kunne besvares tilstrekkeligt med kun det ene fag. Fagene skal så at sige være afhængige af hinanden. 3) Du udformer en problemformulering, denne skal ligge op til noget diskuterende, så du får alle de taksonomiske niveauer med. en god start på en problemformulering er hvorfor. 4) Du skal nu besvare din problemformulering (evt. med 3-5 underspørgsmå) og herunder er det vigtigt du er opmærksom på at din synopsis kun skal indeholde de konklusioner du når frem til under besvarelsen af din problemformulering og underspørgsmålene. 5) Da AT er et metodefag, er metoden noget af det vigtigste, derfor skal du nu undersøge hvilke metoder du har brugt i de forskellige fag. Humanistiskefag anvender ogte den hermaneutiske tilgang, ved analyse af tekster eller medier. naturvidenskabelige fag bruger den induktive, deduktive og kvalitative/kvantitative metode, for matematik har man også bevisførelse. Når du skriver din synopsis skal der være et metode afsnit, her skal der KUN skrives om de metoder der har relevans for DIN sag og de metoder du har ANVENDT under besvarelsen af din problemformulering.  6)Synopsen indeholder selvfølgelig også andet men disse to er de mest vigtige, herefter aflevere du synopsen. 7) inden du skal til eksamen udarbejder du et talepapir, dette skal indeholde dine konklusioner, de anvendte metoder, hvorfor du har valgt netop de to fag, og hvorfor et andet fag ikke kunne besvare problemformuleringen lige så godt. Hvordan de to fags metoder bedrager til besvarelsen, samt arbejder sammen. Tilsidst skal du have en perspektivering der også skal være i hendhold til studieraporten(tidligere AT-emner).


Svar #3
12. februar 2013 af nejvelda

tak til jer begge!


Skriv et svar til: AT - Hva' er det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.